Hiekka tiimalasissa on valunut jälleen sen verran matkaa, että olisi aika suunnata katseet kohti alkavaa syyslukukautta.  Paljon on tapahtunut kesällä, mutta syksy tulee kesän jälkeen aina liian nopeasti - on sitten kyse lomailmoista tai valmistautumisesta syksyn arkeen.

1) Kesän aikana, kun olen ollut yhteyksissä 'koululaisiin' eri tilanteissa, on käynyt ilmi, että usealla on vielä lomia menossa ja osallistuminen lähiopetukseen voi olla haasteellista elokuun alussa. Suurempi ongelma on se, että seurakuntien vastuunkantajat ovat vielä kesälaitumilla, joten vierailun järjestelyt ovat tosi hankalia.

Tämän sekä henkilökohtaisen elämän yllättävien käänteiden tähden päätin, että vaikka kurssi netissä alkaa maanantaina, niin Etelä-Suomen lähiopetus siirtyy lauantaille 17.8. ja paikaksi on valittu Lahti. Pohjoisen lähiopetus on suunnitellun mukaan 24.8. Oulussa.

2) Lopputöihin olen antanut joillekin jatkoaikaa. Eli jos sinulla on homma vielä kesken, niin älä suotta väkisin väännä valmista..

3) Lähiopetuspäivässä kerron myös uusista näkymistä, joita koululle avautuu tällä kaudella. Näiden asioiden kohdalla jatkakaamme rukoustyötä ja olen varma, että Jumala avaa eteemme huimia näkymiä.

4) Näihin liittyy myös se, että toisen oppikirjan käännös käynnistyy kuluvan kuukauden aikana. Itse odotan tätä kirjaa innolla, koska se on mielestäni yksi parhaista englanninkielisistä metodistista teologiaa kansantajuisesti käsittelevä opuksista.

Tämmöistä. Pahoittelen vielä viimehetken muutosta etelän kurssisuunnitelmaan, mutta parempi näin.

 

SIunaten,

    - jori -