Webinaarin kokeilu 22.5. klo 20

Aloitetaan otsikon asiasta.  Eli tänään (22.5.) klo 20 olisi tarkoitus kokeilla yhteyksiä webinaarin toteuttamiseksi. Testikokeiluja olen tehnyt Skypellä, mutta se ei toimi, jos on yhtään heikommat yhteydet käytössä. Nyt olisi testattavana Googlen Hangouts. Sitä käytetään suoraan nettiselaimesta, mutta sitä voi käyttään myös Android Tabletista tai puhelimesta, mikä voi olla helpoin tapa saada oma kuva ja ääni tulemaan. Itse kokeilen käyttää kannettavaa tietokonetta.

Huomasin, että sivuillamme oleva kalenteri (linkki sivulle) käyttää aikavyöhykkeitä ja luonnollisesti kalenterin tapahtumat ovat Suomen ajassa. Jos taas sinun koneellasi / Google-tunnuksessa on oletusaikavyöhyke jotain muuta, näyttää kellonajat jotain aivan muuta.  Huomaa siis tämä, jos aika on jotain muuta sinulla.

Ja webinaariin pääset osallistumaan kalenteritapahtuman sivulta (liity videopuheluun linkistä). Tai suoraan tämän linkin takaa.

Tänään webinaarissa ei ole isompaa tavoitetta, vaan lähinnä opetellaan ottamaan tämä yhteys ja jos kaikki toimii, niin keskustellaan ajatuksista, joita on syntynyt.  Jos et siis saa yhteyttä tai ehdi kiireiltä osallistua tämän illan kokeiluun, niin ei haittaa. Toivottavasti joku kuitenkin pääsee, että saadaan testattua, että käytämmekö jatkossa tätä vai etsimmekö edelleen uutta tekniikkaa.

 

 Muita kuulumisia sen verran, että haastavat aikataulut ovat menneet uusiksi vielä siksikin, että allekirjoittanut on tässä vähän sairastellut ja tullut muutamia ylimääräisiä matkoja ja palavereitakin. Uusi etäjärjestelmä on testipuolella kuitenkin valmisteilla. Tällä hetkellä arvioidaan kuitenkin vielä sitä, että vaihdammeko samassa yhteydessä palveluntarjoajaa, mikä todennäköisesti on kuitenkin edessä myöhemmin. Kirjautumisongelmia ei ole saatu nykyisen palveluntarjoajan alustalla ratkaistua, joten sen osalta joudumme vielä odottamaan testipalvelimen siirtoa nykyisen järjestelmän tilalle. 

Muuten kaikki kolme orientaatiota on nyt pidetty ja lisää materiaalia on tulossa kurssille tutkittavaksi halukkaille. Ensin pitää kuitenkin saada meidät kaikki kokoon  - eli pääsemään kirjautumaan järjestelmään. Mutta tästä enemmän vielä tänään kokoontumisessa, jos nyt tekniikka on armollinen.

 Rukouksin ja sinua siunaten,

    - jori -